Mladi bh. kreativci na prestižnom sajmu Photokina u Kelnu

photokina2

Ekipa mladih bh. kreativaca predstavila se na jednom od najprestižnijih sajmova fotografije i fotografske opreme u svijetu “Photokina” koji se u Kelnu održava od 26. do 29. septembra.

Na sajmu koji svake godine posjeti više od stotinu hiljada ljudi, među hiljadama izlagača iz oko 50 zemalja svijeta kao jedini predstavnici iz Bosne i Hercegovine našli su se mladi kreativci iz Kreativne agencije Purple Key.

Ljubiteljima fotografije i profesionalcima iz fotografske industrije predstavili su usluge digitalne obrade fotografije i video slike kojim osvajaju bosanskohercegovačko, evropsko i američko tržište.

– Brojne fotografije iz BiH su na listama najboljih u svijetu, imamo prepoznatljiva fotografska imena, ali potencijala ne nedostaje ni u domenu kreativnog rada u postprodukciji fotografske i video slike i možemo biti konkurentni evropskim zemljama – kazao je direktor Kreativne agencije Purple Key Mirza Pirić.

“Photokina” je najznačajniji sajam u svijetu koji okuplja vodeća imena iz svijeta fotografije, na kojem nove proizvode predstavljaju najbolji proizvođači fotografske opreme.

Mladi bh. profesionalci predstavili su svoja umijeća u obradi studijskih portreta, modnih i glamur fotografija i video slike koje su radili za neke od vodećih svjetskih brendova, makeover studija, agencija i fotografa, saopćeno je iz Kreativne agencije Purple Key.