Kultura

humanost na djelu

Mladi livanjski umjetnici pomažu radu Udruge dijabetičara ‘Krug’

07/08/2020

Radionica će završiti 8. avgusta prikladnom izložbom u 20 sati, a sav prihod od prodatih umjetnina ići će za pomoć oboljelima od dijabetesa

Mladi likovni umjetnici iz Livna u saradnji s Udrugom dijabetičara “Krug” Kantona 10, na prostoru gradske šetnice u Livnu od 6. do 8. avgusta organiziraju humanitarnu likovnu radionicu za djecu i odrasle pod nazivom “Open Art”.

Cilj je radionice ukazati na problem dijabetesa kod najmlađih, ali i kod starijih osoba, te će organizatori uz prikladan umjetnički sadržaj svoja iskustva i probleme na trenutak podijeliti sa svim zainteresiranima.

Radionica će završiti 8. avgusta prikladnom izložbom u 20 sati, a sav prihod od prodatih umjetnina ići će za pomoć oboljelima od dijabetesa.

Udruga dijabetičara “Krug” Kantona 10 broji 25 članova do 18 godina starosti, oboljelih od dijabetesa TIP 1 za koji se koristi inzulin terapija.

Kako bi Udruga što bolje funkcionirala bore se za nabavku uređaja za kontinuirano mjerenje glukoze u krvi jer, kako navode, stalnim i bezbolnim mjerenjem šećera popravila bi se kvaliteta života oboljelima s obzirom da kontinuirano mjerenje smanjuje hipoglikemije te pomaže boljoj kontroli bolesti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.