"Ti, ja i Štela"

Mladi umjetnici iz BiH koriste moć kulture i umjetnosti u borbi protiv korupcije

ti_ja_stela
Foto FENA/Udruga Dignitet

Naglašeno je da je umjetnički aktivizam prepoznat kao izvrsna metoda prenošenja jasnih poruka koje utiču na promjenu kolektivne svijesti i promociji važnosti zdravog i produktivnog društva

Udruženje Dignitet i grupa mladih umjetnika iz Bosne i Hercegovine provodi projekt “Be art ACTIVE against corruption in your society”, koji se također provodi u Makedoniji i Senegalu.

Završni događaj ovoga projekta bit će održan u ponedjeljak, 15. novembra, u prostorijama OKC Abrašević u Mostaru s početkom u 19 sati kada će biti prikazana izložba fotografija #ruševiNE, umjetnički performans i predstava “Ti, ja i Štela”.

Organizatori su saopćili kako na ovaj način koriste moć umjetnosti i kulture da bi ohrabrili borbu građana protiv korupcije, a naveli su i kako trenutni projekt iza sebe ima uspješno provedene dvije faze koje su se također bazirale na korištenju umjetnosti kao sredstva borbe protiv korumpiranog društva.

Naglašeno je da je umjetnički aktivizam prepoznat kao izvrsna metoda prenošenja jasnih poruka koje utiču na promjenu kolektivne svijesti i promociji važnosti zdravog i produktivnog društva.

Najbolji način u borbi protiv problema današnjice jeste da krenemo od sebe, stoji u saopćenju.