Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Moja fabrika” sutra premijerno pred publikom u BNP Zenica

DioAnsamblaMojeFabrike_fotoENB

Ansambl Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sutra će se publici predstaviti premijernom izvedbom predstave ”Moja fabrika” u režiji Selme Spahić.

Riječ je o predstavi kojom se obilježava 67. rođendan ovog pozorišta, a koja je zasnovana na fragmentima istoimene knjige autora Selvedina Avdića. Komad govori o specifičnom odnosu grada i njegove fabrike, radnika i radnica, njihovom nekadašnjem i današnjem životu, te odnosu grada Zenice i nekadašnje Željezare Zenica. Gradska sredina je rasla i razvijala se upravo zahvaljujući razvoju zeničke željezare.

Direktor BNP-a Hazim Begagić istaknuo je na konferenciji za medije da je ova pozorišna kuća ponosna na novi projekt, kojim će obilježiti i rođendan BNP-a. Naglašava da je rad na projektu trajao gotovo dvije godine, te da ih raduje interesovanje za predstavu.

– Predstava “Moja fabrika” predstavlja kompleksniji umjetnički projekt, jer je vrlo interesantno dizajnirana. Bilo gdje se bude igrao gledaoci će moći prepoznati sebe u svojoj fabrici. Na prvi pogled lokalna tema, ali nebrojeno je mnogo gradova koji su imali sličnu sudbinu – istaknuo je.

U predstavi nastupa brojan ansambl od 15 glumaca s kojima je radio veliki produkcijski tim pod rediteljskom palicom Selme Spahić.

U okviru pretpremijenog nastupa ansambl predstave će večeras nastupiti za penzionere nekadašnje “Željezare Zenica”, a nakon premijerne izvedbe reprizne su najavljene za 18. i 25. februar.