Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Monodrama “Ćiro” Tarika Filipovića u Travniku i Zenici

03/03/2017

Nova autorska predstava jednog od najpoznatijih glumaca u regiji i televizijske zvijezde Tarika Filipovića “Ćiro”, koja donosi priču o životu nogometne ikone Miroslava Ćire Blaževića, bit će premijerno izvedena danas u rodnom gradu Blaževića, Travniku.

U središtu pažnje cjelokupne autorske predstave je Miroslav Blažević Ćiro, ime uz koje se veže više asocijacija i anegdota nego za bilo koju drugu urbanu legendu.

Ličnost Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića da publici, nakon dugogodišnjeg prijateljstva s njim, da uvid u svoj doživljaj ovog duhovitog i osebujnog nogometnog trenera svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

Njegove se rečenice citiraju, njegovo slavno “sine moj” dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.

U ovoj monodrami, Tarik Filipović, inače strastveni nogometni navijač, progovara o tome šta je Blažević predstavljao za njega, kroz period odrastanja i sazrijevanja.

Nakon Travnika, 4. marta predstava će biti odigrana i u zeničkom Bosanskom narodnom pozorištu, a ulaznice za predstavu mogu se kupiti na blagajnama dvorana – Centru za kulturu u Travniku te BNP u Zenici.

Nakon ove dvije pretpremijere, predstava 10. marta stiže u Zagreb, gdje će biti izvedena u satiričkom pozorištu “Kerempuh”, matičnom pozorištu Tarika Filipovića.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.