Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jajce

Monodrama “Prodavnica budućnosti” izvedena u Pratećem programu Pozorišnih igara

l_ada683a085d037051f2e50a513d82df6

Publika je srdačno pozdravila izvedbu Sanela Ugarka koji je kroz Durakovićev tekst ispričao jednu običnu, svakodnevnu priču – i tužnu i mučnu i duhovitu

Monodrama “Prodavnica budućnosti“ Vahida Durakovića, koju interpretira glumac Sanel Ugarak, izvedena je u holu Doma kulture u okviru Pratećeg programa Pozorišnih igara Bosne i Hercegovine Jajce.

Riječ je o tekstu koji govori o tzv. malom čovjeku. Onome koji se osjeća izgubljen jer ima savjest, a pritisnut je problemima puke egzistencije, nesnađenom u političkim igrama, prevarama….Priča je to i o tome kako se budućnost prodaje kroz prodaju glasova za neku sitnu korist.

Publika je srdačno pozdravila izvedbu Sanela Ugarka koji je kroz Durakovićev tekst ispričao jednu običnu, svakodnevnu priču – i tužnu i mučnu i duhovitu.

Autor teksta ističe da predstava govori o ljudskosti, ne bavi se identitetima.

-To je borba običnog čovjeka sa sistemom koji pokušava da sačuva svoje dostojanstvo i svoju čast. Najveći su mu neprijatelj u toj njegovoj borbi političke stranke, korupcija – kazao je Duraković.

Glumac Sanel Ugarak kaže da mu je ovo prva monodrama koju je radio.

-Lik Mehice je i kompleksan i jednostavan. To je klasični bosanski čovjek pun nekog svog inata i dobrote, nekog poimanja poštenja – kazao je Ugarak.

Tekst za monodramu “Prodavnica budućnosti“ je u 2021. godini dobio nagradu “InBox“ najbolja monodrama u regiji. Na konkursu je bilo prijavljeno više od 50 tekstova iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.