Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Mostar Summer Dance Fest“ otvoren koreografijom PS “Mo Stars”

mostar fest

U okviru “Mostarskog ljeta”, večeras je u velikoj dvorani Narodnog Pozorišta u Mostaru po prvi put održan Festival plesa pod nazivom “Mostar Summer Dance Fest”, koji je otvoren koreografijom Anadolija Plesnog studija “Mo Stars” koji je bio i domaćin plesača iz čitave Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Plesni klubovi nastupili su u disciplinama: show dance, jazz dance, hip hop, street show, akrobatski rock end roll, LA-ST parovi, etno carakterni plesovi, contemporary, te mostarskoj publici pokazali bogatstvo umjetnosti kroz pokrete tijela i posebne koreografije.

Na velikoj sceni Narodnog Pozorišta Mostar publika je uživala u 25 bogatih koreografija, kojim su se predstvile plesne skupine iz čitave Bosne i Hercegovine, a plesna noć započela je koreografijom “Anadolija” u izvedbi Plesnog studija “Mo Stars” iz Mostara.

Voditeljica i koreografkinja “Mo Starsa”, Nataša Jekić, koja je i organizirala večerašnji spektakl u Mostaru, ističe kako je prvotni plan bio da Festival plesa održi na platou ispod Starog mosta, te da je zbog vremenskih prilika održan ipak u Narodnom pozorištu Mostar.

“Na svu sreću, u Narodnom Pozorištu je ambijentalno lijepo, što je veoma značajno za nastupe svih plesni klubova koji su nam stigli iz cijele Bosne i Hercegovine, među kojima su plesni klubovi iz Nevesinja, Sarajeva, Zenice, Banja Luke i Tuzle, a sve su to državni, europski i svjetski prvaci u određenim plesnim disciplinama“, kazala je Jekić za Anadolu Agency (AA).

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, Rašid Hadžović, je, otvorivši večerašnju manifestaciju, naglasio da se “Mostar Summer dance Fest” po prvi put održava u okviru “Mostarskog kulturnog ljeta” te izrazio nadu kako će ovo postati tradicija za sljedeće godine i da će mostarska publika uživati u ljepoti i plesu.

Direktor Centra za kulturu Mostar, Senad Suljić, koji je jedan od organizatora “Mostarskog ljeta”, ističe da je Mostarsko kulturno ljeto ispunilo sva očekivanja.

“Večeras imamo ‘Summer fest dance’ u Mostaru, što je veoma značajno za ovaj festival. Nadam se da će to postati tradicija i da će ovaj festival okupljati plesače ne samo iz Bosne i Hercegovine nego i brojnih europskih zemalja”, kazao je Suljić za Anadolu Agency (AA).

Večer plesa uz 25 bogatih plesnih koreografija svojim nastupom dodatno su obogatili glazbenici Adnan Jerlagić i Rizo Ruža.