Kultura

Gostovali u Hrvatskoj

Mostarski “Hamlet” oduševio Split

17/05/2019

Učitelj u predstavi, glumac Robert Pehar kazao je kako je ova predstava dosad polučila uspjeha na festivalima, gostovanjima, ali i pred domaćom publikom

Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja, u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, a u režiji Ivana Lea Leme u četvrtak je do posljednjeg mjesta ispunila Hrvatsko narodno kazalište u Splitu.

Učitelj u predstavi, glumac Robert Pehar kazao je kako je ova predstava dosad polučila uspjeha na festivalima, gostovanjima, ali i pred domaćom publikom.

“Unaprijed smo znali da imamo izvrsnu predstavu, ali bez obzira na to vladala je doza zanosa i ushita jer je izvodimo pred publikom koja dobro poznaje jezik Ive Brešana. Publika je fantastično doživjela predstavu što se vidjelo po erupciji oduševljenja na samom naklonu, ali i tijekom cijele predstave jer je od početka sudjelovala i smijehom, ali i u onim trenucima kada se osjeti tajac zbog doživljenog na sceni”, kazao je Pehar.

U predstavi su glumili Slaven Knezović, Robert Pehar, Ivan Skoko, Angela Bulum, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Jelena Kordić Kuret, Bojan Beribaka, te kao seljani Nikolina Marić, Danica Džidić, Stana Šuman, Sofija Vrljić, Mario Bošnjak i Zorislav Galić.

Dramaturg je Dragan Komadina, scenografkinja Vesna Režić. Kostimografiju potpisuje Mirjana Zagorec, skladatelj je Zvonimir Dusper Dus, a koreograf Leo Mujić, priopćeno je Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.