Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mtm

Mostarski teatar mladih najavio reprize predstava “Žohari” i “Presuda: Tiha likvidacija”

FOTO: Fena

Dani teatra mladih ove godine odvijaju se pod sloganom “Uživajmo u životu i teatru zajedno, jer eMTeeM je dom za sve generacije”

Mostarski teatar mladih večeras, 10. juna, u okviru 37. Dana teatra mladih, na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 18 sati i 30 minuta igra reprizu predstave “Žohari” koja je nastala po tekstu Stanislawa Ignacy Witkiewicza.

Istražujući mogućnosti teksta “Žohari”, iz ovog teatra su priopćili da su mladi našli puno sličnosti s gradom u kojem žive i u kojem nisu zadovoljni, o čemu se u predstavi govori direktno i bez zadrške.

“Mladi će večeras reći tko su žohari koji uništavaju grad i naše živote u njemu, a vi im svojim prisustvom dajte snagu u njihovom nastojanju da stvari mijenjaju na bolje”, poručili su iz teatra.

Večeras je još na repertoaru i predstava “Presuda: Tiha likvidacija” koja govori o emotivnom svjedočenju o životu.

“Kako ostati čovjek unatoč svemu, kako naći nadu u najgorim trenucima, kako se boriti, a pritom spasiti neprijatelja – o svemu tome kroz predstavu nas uči Sead Đulić – snažan aktivist i borac za humani svijet u kojem nema podjela, već samo mostova”, napisala je nakon izvedbe ove predstave u Zagrebu Katarina Kolega za online časopis Akademije dramskih umjetnosti u Osijeku.

Dani teatra mladih ove godine odvijaju se pod sloganom “Uživajmo u životu i teatru zajedno, jer eMTeeM je dom za sve generacije”, stoji u priopćenju.