Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sead Đulić

Mostarski teatar mladih realizirao 308 predstava u 2020. godini

Tradicionalno, krajem godine se dodjeljuje i nagrada “Toni Pehar” za najbolja glumačka ostvarenja u eMTeeM-ovim predstavama

Unatoč teškoj godini Mostarski teatar mladih (eMTeeM) je u 2020. godini realizirao 308 predstava, radionica i drugih programa, izveo je pet premijernih predstava, te je u Mostar donio 12 nagrada s osam festivala, istaknuo je u ponedjeljak u Mostaru na godišnjoj konferenciji za novinare direktor eMTeeM-a Sead Đulić.

Istaknuo je i to kako je na online platformama njihove predstave i druge programe vidjelo 75.000 gledatelja.

Po Đulićevim riječima, s obzirom da je godina bila vrlo komplicirana, teška i skoro nemoguća za rad, i on sam bio je iznenađen kada su zbrojeni rezultati koji su pokazali da je eMTeeM u 2020. odigrao više predstava nego godinu prije.

Tradicionalno, krajem godine se dodjeljuje i nagrada “Toni Pehar” za najbolja glumačka ostvarenja u eMTeeM-ovim predstavama.

– Umjetnički savjet eMTeeM-a diono je odluku da se godišnja nagrada “Toni Pehar” za najbolja glumačka ostvarenja u našim predstavama u 2020. godini dodijeli Sari Kljajić za ulogu Nere u predstavi “Pit”. Također, odlučeno je da se dodijele dvije pohvale, i to Sarah Sarić za ulogu Une u predstavi “Crni Kos” i Miranu Bečeviću za ulogu Kurve u predstavi “Hiljadarka” – kazao je Đulić.

Glumcima će nagrade biti uručene prije predstave “Fatima, nevjesta od boli”, 30. prosinca, u 19.30 sati.

Govoreći o planovima za sljedeću godinu Đulić je najavio četiri premijere, a riječ je o Čehovljevom “Galebu”, “Život je san” Pedra Calderona de la Barce, “Rijeka Čudovodnica” Ljubice Ostojić te “Majstor i Margarita” Mihaila Bulgakova.

Na repertoaru će se naći i autorski projekti “Volim muziku”, “Tajne moje porodice”, “O njihovom strahu” te interaktivne predstave na aktualne društvene teme.