Kultura

MTM

Mostarski teatar mladih sutra u Jablanici predstavlja “San o slobodi”

16/04/2021

Predstava je autorski projekt Seada Đulića, a u njoj glume Sara Kljajić, Ali Kaner Aksoy, Haris Habibija, Dino Gluhović i Haris Pašić

Mostarski teatar mladih (MTM) u subotu, 17. aprila igrat će predstavu “San o slobodi” u muzeju “Bitka za ranjenike” u Jablanici s početkom u 15 sati.

Radi se o predstavi nastaloj na bazi pisama antifašista, koja su iz logora i tamnica smrti tijekom Drugog svjetskog rata pisali svojim porodicama, priopćeno je iz MTM-a.

“Bolno je to svjedočanstvo o žrtvovanju za slobodu, o ljubavi, patnji, ali prije svega o neizmjernom moralu i odanosti ideji slobode. Istovremeno predstava propituje odnos današnjih mladih generacija prema antifašističkom naslijeđu, ali i otvara pitanja spremnosti borbe za ideale slobode danas”, navode iz MTM-a.

Predstava je autorski projekt Seada Đulića, a u njoj glume Sara Kljajić, Ali Kaner Aksoy, Haris Habibija, Dino Gluhović i Haris Pašić.

Ovo će biti 16. izvedba navedene predstave, koju će snimati TV Jablanica i koja će biti emitirana na dan obilježavanja godišnjice Bitke za ranjenike, stoji u priopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.