Centar za kulturu

“Mostarsko ljeto” nastavlja se izložbom fotografija “U vodi svijet”

u vodi svijet

Na konkurs je pristiglo blizu 300 fotografija koje su napravili autori iz cijele BiH i regije

Kulturna manifestacije “Mostarsko ljeto 2020”, čiji je organizator Centar za kulturu Mostar, nastavlja se večeras izložbom fotografija “U vodi svijet”.

Riječ je o izložbi kojoj je prethodio konkurs, koji je objavila ova institucija kulture s ciljem razvijanja svijesti o važnosti vode, posebno one pitke, o pravilnom odnosu prema vodi te razvijanju ekološke svijesti i pravilnog odnosa prema čuvanju i zaštiti vode.

Na konkurs je pristiglo blizu 300 fotografija koje su napravili autori iz cijele BiH i regije, a od kojih je odabrano njih 40 koje će biti prikazane na izložbi.

U utorak, 21. jula, u prostorijama Narodne biblioteke Mostar na Luci bit će održan razgovor i druženje s dječjom književnicom Elmirom Helać-Mekić sa početkom u 19.30 sati. Sudjelovat će profesorica bosanskog jezika i književnosti Zejna Prguda i dr.sc. Amina Delić-Zimić.

U srijedu, 22. jula, na redu je promocija knjige “Moja generacija”, autora Avde Hume. Promocija će biti održana u prostorijama Centra za kulturu Mostar s početkom u 20.30 sati. O knjizi će govoriti Muamer Spahić, prof. dr. Mirko Pejanović i prof. dr. Adnan Velagić.

Promocija 18. broja časopisa za kulturno i povijesno naslijeđe “Hercegovina”, koju organizira Muzej Hercegovine Mostar, održat će se u četvrtak, 23. jula, u Spomen kući Džemala Bijedića s početkom u 20.30 sati.

Izložba slika “Umjetnost u izolaciji: Moj Bosanac i Hercegovac (Nada)”, autorice Alise Teletović, bit će otvorena u petak, 24. jula, s početkom u 20.30 sati u prostorijama Centra za kulturu Mostar, najavili su organizatori.