Mostarsko ljeto: U petak predstava “Prst”

PRSt-SARTR

Predstava pod nazivom “Prst” Sarajevskog ratnog teatra SARTR, održat će se u petak, 13. srpnja u Narodnom pozorištu Mostar u 20 sati, u sklopu manifestacije “Mostarsko ljeto 2018”.

Komad “Prst” smatra se jednim od najboljih suvremenih društveno-angažiranih tekstova napisanih u regiji, a autorica je kosovska spisateljica Doruntina Basha.

Sama priča nije vezana isključivo za Kosovo, već za cijeli prostor Balkana, a njena univerzalnost komunicira i dalje, te se odnosi na aktualno pitanje pozicije žena u suvremenom društvu.

Predstava je rađena po tekstu Doruntine Basha, a u režiji Sabrine Begović Ćorić. U predstavi igraju Selma Alispahić, Amila Terzimehić i Ana-Mia Milić.

U kontekstu novije povijesti i patrijarhalnih odnosa, ona na veoma uvjerljiv način prikazuje život dvije žene, svekrve i snahe, koje ne mogu više živjeti skupa, ali ni jedna bez druge.

Predstava budi emocije, a također i prepoznavanje jer su odnosi rivalstva i međusobnih optuživanja svekrve i snahe, neovisno od njihove specifične situacije, tipični za šire prostore Balkana.

U priči bez patetike, sa suptilnom dozom humora i ironije i točnom psihološkom slikom likova fantastiča ženska ekipa napravila je predstavu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, navode organizatori.