Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostarsko pozorište ugostit će Mikija Trifunova

miki-trifunov444

Narodno pozorište Mostar ugostit će barda bh. glumišta Miodraga Mikija Trifunovića 30. januara u 19 sati, dok će 2. februara na repertoaru tog pozorišta biti komedija “Šta ćemo sad”.

Miki Trifunov će na kamernoj sceni Narodnog pozorišta, u “Studiju 64”, izvesti svoj poetsko – glazbeni performans “Svjedok” u kojem pjeva i govori stihove velikih domaćih i svjetskih pjesnika, među kojima i Tina Ujevića, Maka Dizdara, Mike Antića, F.G. Lorce, H. L. Borhesa, Bertolda Brechta itd.

Komediju “Šta ćemo sad?”, po tekstu Branka Đurića Đure režirao je Ahmed Imamović. U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo – njih troje nalaze se u jednom pozorištu u zabiti i otkrivaju kakvi ih sve izazovi očekuju – kako da se domognu novca i publike, voli li ih vlast, kakav je položaj kulture, koliko su snalažljivi, duhoviti, spretni…?

“Šta ćemo sad?” je moderna, aktualna komedija koja koincidira s vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas ali i društvo u cjelini. Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: “Jesmo li mi sami postali vic?”, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

Cijena ulaznice je 7 maraka, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 maraka.