Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo

Mujo Suljo i Fata u drustvu spektakla

U organizaciji East West Centra Sarajevo, predstava „Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla“ gostuje danas, 13. februara, u 19 sati u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Predstava je nastala u koprodukciji East West Centra Sarajevo i BNP Zenica, a proteklih više od pet godina osvojila je mnoštvo nagrada na regionalnim pozorišnim festivalima i izvedena je na brojnim gostovanjima u zemlji i inozemstvu. Mujo i Fata su mladi par koji proživljava sve probleme bh. stvarnosti.

I komično i tužno, uvijek istinito, bh. realnost se nemilosrdno razotkriva pred njima i gledaocima ove predstave. Mujo i Fata, kroz međusobni dijalog i komunikaciju sa publikom silaze u samo „srce tame“ i suštinske probleme u životima građanki i građana BiH.

Predstava „Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla“ nesumnjivo potiče publiku na kritičku misao. Na pametan i zabavan način, predstava ohrabruje samostalno promišljanje o politici, društvu, medijima, a prvenstveno o slobodi.

U ovoj predstavi uz mladu Dženanu Džanić igra i Saša Handžić, glumac zeničkog BNP-a, koji, između ostalog, uživo izvode nove i stare pjesme poznatog beogradskog benda S.A.R.S.