Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” u Žepču i Busovači

mujo-suljo-i-fata-u-drustvu-spektakla1

East West Centar igra svoje predstave u malim gradovima u BiH više nego ijedan naš teatar. Opredjeljenje East West Centra je da dođe do što više gledalaca, pogotovu u sredinama gdje nema dovoljno kulturnih događaja.

Nakon uspješne izvedbe u Jablanici, predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” East West Centra i BNP Zenica, u režiji Harisa Pašovića, nastavlja turneju u Žepču, i to 8. decembra u Domu kulture, a nakon toga i u Kino sali Busovača, 11. decembra.

Haris Pašović i East West Centar se, u predstavi “Mujo, Suljo i Fata”, ovoga puta obraćaju onome najboljem u nama – našem smislu za humor i našoj superiornoj osobini da se šalimo na vlastiti račun. Humor se pokazao vitalnom osobinom našeg društva i u najtežim istorijskim periodima. Danas, kad smo suočeni sa nizom problema, naša predstava poziva heroje svih bosanskohercegovačkih šala – Muju, Sulju i Fatu – da iz njihovog ugla sagledamo našu stvarnost i razmotrimo neka rješenja. Privrženost publike Muji, Sulji i Fati u BiH i cijelom regionu i visok stepen identifikacije, izvrsna je mogućnost da se promijeni često depresivni pogled na BH stvarnost, i da sa više relaksiranosti pronađemo načine građenja dobre budućnosti.

U predstavi igraju Dženana Džanić i Saša Handžić. U filmskom dijelu igraju Enes Salković, Mugdim Avdagić, Lana Delić, Hazim Begagić, Adis Mehanović, Miroljub Mijatović, Faketa Salihbegovć-Avdagić, Lana Zablocki-Džehverović i Anđela Ilić. Koreografiju je uradila zagrebačka koreografkinja Tamara Curić. U predstavi se uživo izvode nove i stare pjesme beogradskog benda S.A.R.S.

Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” je koprodukcija East West Centra Sarajevo i BNP Zenica.

Ova predstava je mnogostruko nagrađena, a izuzetno dobro je bila primljena na festivalima u Zagrebu, Subotici, Brčkom i Zenici.