Kultura

Međunarodna ljetna škola

Multimedijalna izložba “Uspon i pad” u Historijskom muzeju BiH

16/09/2019

Na otvaranju izložbe prisutnima će se obratiti autori fotografija te Nicola MINASI, ambasador Italije u BiH i Gianluca Vannini

Izložba “Uspon i pad“ bit će otvorena sutra u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Multimedijalna izložba „Uspon i pad“ (Rise and Fall/Ascesa e Caduta) zajednički je fotografski projekat italijanskog umjetnika Matea Ceschia i Jima Marshalla koji predstavlja dijalog između dva različita konteksta i umjetnika, održavajući sav humor, užas, svjetlo i tamu priča koje nam pričaju zidovi naših gradova.

Izložba se organizuje u okviru Međunarodne ljetne škole „Promišljanje kulture tolerancije“ koju zajedno organizuju Univerzitet u Milanu, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Univerzitet „Džemal Bijedić“ iz Mostara, uz podršku Ambasade Italije u Bosni i Hercegovini.

Na otvaranju izložbe prisutnima će se obratiti autori fotografija te Nicola MINASI, ambasador Italije u BiH i Gianluca Vannini, šef Sekcije operacija za socijalni razvoj, civilnodruštvo i prekograničnu saradnju Delegacije Evropske unije u BiH.

U okviru Međunarodne ljetne škole „Promišljanje kulture tolerancije“ organizuju i Konferenciju „Promišljanje kulture tolerancije: Evropske integracije nakon pada Berlinskog zida“i predstavljanje rada „Buđenje“ Rikarda Druškića, 19. septembra u Historijskom muzeju BiH, najavljeno je iz EU info centra i Ambasade Italije u BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.