Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reditelj

Mustafić: Pozorište je danas terapija

FNA_135061 (1)

Dino Mustafić reditelj je predstave “To nikad nigdje nije bilo” rađene po romanu “Istorija bolesti” Tvrtka Kulenovića, a fokus je ukazati na bolesti društva

Reditelj Dino Mustafić smatra da je vrijeme pandemije uzrokovane virusom korona istaknulo snagu lijepe riječi, pokreta koji bez obzira na fizičku distancu mogu ljude zbližiti.

– Pozorište me po ko zna koji put naučilo koliko možda i možemo biti fizički distancirani ali koliko lijepa riječ, pokret, misao pa i pogled mogu ljude zbližiti. Mislim da nam je, i u tom smislu pozorište potrebno, itekako. Pozorište je danas terapija – kazao je danas novinarima Mustafić.

Dino Mustafić reditelj je predstave “To nikad nigdje nije bilo” rađene po romanu “Istorija bolesti” Tvrtka Kulenovića, a fokus je ukazati na bolesti društva. Predstava je nastala po motivima romana koji je objavljen 1994. godine, u vrijeme opsade Sarajeva, a izvodi se u također vanrednim uvjetima uzrokovanim pandemijom virusa korona. Okupila je dosta umjetnika, brojnu ekipu koja je, kako je danas istaknuto, u taj posao ušla s velikim žarom, svjesna rizika u kojima rade u uvjetima pandemije.