Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu organizuje edukativni program

muzicka akademija

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu i koncertna sezona 2017/2018. od 5. do 9. marta organizuju edukativni program za studente akademije koji se realizira kroz saradnju Erasmus+ programa i drugih projekata.

Kroz seriju radionica iz solo pjevanja, čembala, klavira, fagota, trombona i harmonike, studenti će imati jedinstvenu priliku raditi sa eminentnim umjetnicima i profesorima iz Španije, Danske i Singapura – Beatrizom Riobóm, Teresom Novoa, Mariom del Mar, Blancom Morenom, Arabelom Motráguezom, Oscarom Araujom, Jesúsom Vicente Monzóm, Geirom Draugsvollom i Borisom Kraljevićem.

Pored radionica, posebnu pažnju je potrebno skrenuti i na predavanja klarinetiste Estebana Valverde Corralesa (13 sati), i akordeoniste Geir Draugsvolla (18 sati) koja će biti održana u Maloj sali Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, saopćeno je iz Muzičke akademije Sarajevo.

Pomenuti umjetnici publici će se predstaviti i na dva svečana koncerta, u Bošnjačkom institutu – Fondacija Adila Zulfikarpašića (6. marta) i Sali Srednje muzičke škole Sarajevo (7. marta).