Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muzički centar Pavarotti slavi dvadeseti rođendan

mcpavarotti

Muzički centar (MC) Pavarotti Mostar pripremio je prigodan program u povodu dvadeset godina djelovanja.

U srijedu, 20. decembra, u 11 sati nastupit će učenici mostarskih osnovnih škola i štićenici Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales”, a nakon njih u 16:30 sati polaznici Plesnog studija “Flash” i najmlađi mostarski gitaristi, članovi Škole gitare “Legato”.

Večer je rezervirana za mlade jazz muzičare, grupu Smooth Grove, koja je nastala u „Mostar Rock School“, a koji će se predstaviti koncertom u 21 sat.

U četvrtak, 21. decembra, u 18:30 sati emitirat će se kratki film o otvaranju Muzičkog centra Pavarotti, nakon čega će koncert održati doajen klasične muzičke scene, bariton Ferdinand Zovko i pijanistica Meliha Kolukčija, te mlada pijanistica Sara Skopljak. Istu večer nastupit će i najmlađi mostarski pjevači, članovi Dječijeg hora “Pavarotti”.

Na kraju večeri, rođendan Pavarottiju uljepšat će supruga Luciana Pavarottija Nicoletta Mantovani, u čijoj pratnji su tri talijanska tenora i pijanista, koji će održati koncert u sali MC Pavarotti.

Nakon toga planirano je druženje u caffe baru, a prisutne će zabavljati akustični duet “Em & Em”, saopšteno je iz MC Pavarotti.