Kultura

Muzički festival “Electric Spring” u Beču

18/04/2017

Pod motom “Move” ove godine će treći put u Beču od 20. do 21. aprila biti održan festival elektronske muzike “Electric Spring” u Muzejskom kvartu “MuseumsQuartier”.

Festival će se moći pratiti uz besplatan ulaz, a bit će otvoren koncertima pjevačice i producentice “Soia” i dua “Mr. Dero & Klumzy Tung”. Prvog dana festivala nastupit će i “Clara Moto”, “Plastic”, “Motsa” i “Wolfram”. VJ-umjetnici Conny Zenk, Ferdinand Glück i “Drawvolution” predstavit će i umjetnički interpretirati moto “Move” na vizuelan način.

Drugog dana festivala posjetioci će moći uživati uz DJ-eve i hiphop-umjetnike “That Good Wibe Collective”, “Gerard”, “Lulu Schmidt”, “Five Highs”, “Mavi Phoenix”, “Terror + Martina” i “Powernerd”. Vizuelno će “Montage Sauvage” popratitit drugi dan festivala.

“Electric Spring” je već postao neizostavni dio bečkog kulturnog života. Ovogodišnji moto “Move” u potpunosti odgovara bečkom Muzejskom kvartu koji predstavlja mjesto na kojem nema stajanja, na kojem se stalno nešto novo i iznenađujuće događa, saopćeno je iz EUROCOMM-PR Sarajevo, predstavništvo Grada Beča u Sarajevu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.