Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Udruga mladih Agape

Muzički vremeplov u Ljubuškom povodom Svjetskog dana muzike

ljubuski-panorama-stadion

Muzički vremeplov održat će se 12. i 13. juna u gradskom parku u Ljubuškom

Udruga mladih Agape organizira muzički vremeplov povodom Svjetskog dana muzike koji se svake godine obilježava 21. juna susretima i besplatnim nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama te gradskim ulicama i trgovima diljem svijeta.

Muzički vremeplov održat će se 12. i 13. juna u gradskom parku u Ljubuškom.

Cilj je manifestacije potaknuti mlade na konzumiranje kvalitetnije muzike i podsjetiti na ono što se slušalo nekad.

Predsjednik spomenute udruge Ivan Mlinarević kazao je u izjavi za Fenu kako se vremeplovom želi donijeti dašak drukčije muzike u ovaj grad.

– Želimo podsjetiti prvenstveno mlade, ali i sve zainteresirane goste na ono što se nekad slušalo, ali ih i potaknuti na konzumiranje kvalitetnije muzike, što mladi danas ne rade jer previše podliježu modernim trendovima i tzv. ‘trashu’. Osim toga, ovo je dobra prilika i da proslavimo Svjetski dan muzike – istaknuo je Mlinarević.

Na muzičkom vremeplovu nastupit će i DJ Velo i Get Vintage.

Udruga mladih Agape jedna je od najaktivnijih udruga u Hercegovini, a često organizira razne manifestacija poput nedavnih tribina “Aktiviraj se!”.

Pored toga, Agape svake godine organizira jedinstvenu manifestaciju u gradu – “Pozdrav ljetu”, koja će se ove godine održati peti put.

Ideja o Svjetskom danu glazbe začeta je 1976. godine u Francuskoj. Američki muzičar Joel Cohen, tada zaposlenik jedne francuske radijske postaje, predložio je cjelonoćnu muzičku proslavu prvog dana ljetnoga suncostaja. Njegovu je ideju pet godina poslije prihvatio tadašnji francuski ministar kulture Jack Lang, a prva je proslava pod nazivom Fête de la Musique (Festival muzike) održana 21. juna 1982. u Parizu.

Od tada do danas glazbeni su se susreti i besplatni nastupi amaterskih i profesionalnih muzičkih povodom Svjetskoga dana muzike i prvoga dana ljeta počeli organizirati u više od 460 gradova u 110 zemalja na svim kontinentima. U mnogim afričkim državama taj dan je proglašen i nacionalnim praznikom.