Muzičko-scenski spektakl reditelja Harisa Pašovića dolazi u Živinice

Mujo Suljo i Fata u drustvu spektakla

Riječ je o komediji, “ Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla“ koja će na Velikoj sceni BKC-a Živinice biti odigrana 14.09. 2017. godine (četvrtak), s početkom u 19:30 sati.

Predstava je nastala u koprodukciji East West Centra Sarajevo i BNP Zenica, a osvojila je mnoge nagrade na festivalima širom BiH, ali i srca publike gdje god da je odigrana.
Mujo i Fata su mladi par koji prožvljava sve probleme bh. stvarnosti. I smiješno i tužno, ali uvijek istinito, bh. realnost se nemilosrdno razotkriva pred njima i gledaocima. Mujo i Fata, kroz međusobni dijalog i dijalog sa publikom silaze u samo “srce tame” – suštinske probleme u životu savremenih stanovnika BiH. Komične, a često crno-humorne scene, smjenjuju se sa izvrsnim songovima.

Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” potiče publiku na kritičko mišljenje. Na pametan i zabavan način, predstava ohrabruje samostalno mišljenje u vezi sa politikom, društvom, medijima, a prije svega slobodom.

U predstavi učestvuju mladi bh. glumci predvođeni Sašom Handžićem i Džanom Džanić, a u igranom filmskom dijelu glavnu ulogu igra Enes Salković, a pored njega igraju zenički glumci Mugdim Avdagić, Lana Delić, Hazim Begagić, Adis Mehanović, Miroljub Mijatović, Faketa Salihbegovć-Avdagić, Lana Zablocki-Džehverović i Anđela Ilić.

U predstavi se uživo izvode nove i stare pjesme beogradskog benda S.A.R.S.

Cijena ulaznice je 5 KM, karte možete kupiti svakim radnim danom od 7 do 15 sati u Gradskoj biblioteci, ili rezervisati na broj telefona 035/773-908.