Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

konjic

Na Festivalu glumca BiH izvedena predstava “Schindlerov lift” Kamenog teatra 55

sindlerov lift yt

U predstavi “Schindlerov lift”, u produkciji sarajevskog Kamernog teatra 55, je postavljena priča o prijedorskom Crvenom soliteru kao metafori o Jugoslaviji, i njeznom raspadu

Predstava “Schindlerov lift”, u izvedbi Kamenog teatra 55, izvedena je u četvrtak na 9. Festivalu glumca BiH u Konjicu.

“Neizmjerno je važno suočiti se sa istinom, svjedočiti je, dati sve od sebe da se zlo više nikada ne ponovi. Ansambl ‘Kamernog teatra 55’ je položio ispit ljudskosti, a o ovom teatarskom događaju sve je rekla publika pozdravivši glumice i glumce višeminutnim aplauzom”, priopćeno je iz JU Narodni Univerizitet Konjic.

U predstavi “Schindlerov lift”, u produkciji sarajevskog Kamernog teatra 55, je postavljena priča o prijedorskom Crvenom soliteru kao metafori o Jugoslaviji, i njeznom raspadu. U tom prijedorskom Crvenom soliteru i danas živi autor romana “Schindlerov lift” Darko Cvijetić, po kome je adaptaciju i režiju ove predstave uradio Kokan Mladenović.

U ponedjeljak predstava “Ne daj se Njofra”

Na veliku scenu Narodnog univerziteta Konjic, u ponedjeljak, 16. svibnja u 19:30 gostuje Kazalište Lectirum Zagreb s predstavom ‘Ne daj se, Njofra’

Predstava je u dvije godine imala više od 150 izvedbi u Zagrebu, no kako se radilo o ratnim godinama nikad nije zaigrala na zasluženoj turneji.

“Ne daj se, Njofra” komedija je koja svoje uporište nalazi u suživotu jedne neobične obitelji. Na početku svojeg bračnog života Lidija i Njofra žive s njegovim ocem. Nimalo idiličnu atmosferu dodatno zahuktava činjenica da se njegov tata u 85. godini života ženi 30 godina mlađom suprugom. Stoga Lidija i Njofra sele ovog puta k njenim roditeljima, navodi se u priopćenju.