mostar

Na “Književnoj srijedi” predstavljeno stvaralaštvo Ive Raguža

l_2772b8ade8385c0a5902fc4b41e3e8a5

Poeziju Ive Raguža govorile su Ivana Bošković i Tea Šutalo, učenice drugoga razreda stolačke Gimnazije, a program Književne srijede moderirao je književnik Ivan Sivrić

U sklopu “Književne srijede” Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) u srijedu je predstavljeno književno stvaralaštvo Ive Raguža.

“Motivski krug Ive Raguža je Donja Hercegovina, njezina prošlost i sadašnjost, koje je dosta umješno sazdao u stihove. A kako je prošlost ovoga područja bila teška (ali i pjesmovita), a sadašnjost poprilično sumorna ne čudi da se na dosta mjesta osjeti žal za jednim svijetom koji bespovratno zamiče, kao i ljudi koji su ga činili”, istaknuo je predsjednik DHK HB Ivan Baković.

Poeziju Ive Raguža govorile su Ivana Bošković i Tea Šutalo, učenice drugoga razreda stolačke Gimnazije, a program Književne srijede moderirao je književnik Ivan Sivrić.

Ivo Raguž rođen je 3. januara 1957. u Baranima kod Stoca. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Stocu, a Filozofski fakultet 1980. u Sarajevu. Više od dvadeset godina intenzivno se, uz redoviti posao, bavi novinarskim radom, marljivo bilježeći i analizirajući sva događanja u svom gradu i općini.

Od 1992. do 1995. bio je predstojnik Odjela društvenih djelatnosti Općinskoga vijeća Stolac. Profesor je hrvatskoga jezika i književnosti, a od 1995. do 2002., te od 2008. do 2009., bio je ravnatelj Srednje škole Stolac.

Objavio je zbirke pjesama: “Sarajevske stranice”, “Tijesni su mostovi naši”, “Stolačke st(r)anice” i “Od čega ti misliš živjeti”, priopćeno je iz DHK HB.