Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Na krilima snova” Edina Šarića u subotu u Linzu

edin saric knjiga33

Centar savremenih inicijativa (CSI) Austrija najavio je za subotu u Linzu predstavljanje i razgovor o knjizi “Na krilima snova” Edina Šarića.

Zbirka pjesama “Na krilima snova” svojevrstan je prikaz migracione književnosti prve generacije doseljenika, ispunjene motivima domovine (država porijekla), djetinjstva, te ljubavlju prema najbližim članovima obitelji i narodu kojem autor pripada.

Edin Šarić rođen je 1965. u Bosanskoj Krupi, a od 1991. godine živi u austrijskom gradu Linzu. Zbirku pjesama “Na krilima snova” najprije je prezentirao u rodnom gradu, a priprema i nove zbirke.

Književna večer u Linzu dio je projekta “Književnost spaja”, a najavljen je i kritički osvrt referentice za književnost CSI-a Austrija Azre Hodžić-Kadić te nastup Asima Omanovića koji će na akustičnoj gitari izvoditi sevdalinke.

Nevladina organizacija Centar savremenih inicijativa Austrija (CSI) potiče suradnju kulturnih, naučnih i društvenih projekata Austrije i BiH te predstavlja i kulturni most između dviju država i njihovih naroda. Kulturno-znanstvena mreža Centar savremenih inicijativa Austrija (CSI) nosilac je Građanske nagrade Evropskog parlamenta (EP), a osim u Austriji djeluje i u BiH, Njemačkoj i Australiji.