Kultura

mostar

Na online repertoaru HNK-a i drama “O ljubavi”

14/05/2020

Riječ je o dramskom komadu s nizom efektnih i duhovitih opservacija i komentara o fenomenu ljubavi kroz sve njezine mijenje, a koji je postavljen i može se pogledati na YouTube stranici HNK-a Mostar, priopćeno je iz navedenog kazališta

Na online repertoaru Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Mostar od četvrtka se može pogledati i predstava “O ljubavi” koju su napisali i u kojoj glume Nikolina Ljuboja i Ivan Skoko, a koju je režirao Ferid Karajica.

Riječ je o dramskom komadu s nizom efektnih i duhovitih opservacija i komentara o fenomenu ljubavi kroz sve njezine mijenje, a koji je postavljen i može se pogledati na YouTube stranici HNK-a Mostar, priopćeno je iz navedenog kazališta.

“Kada dvoje glumaca ispišu tekst koji će sami izvesti onda je to, ističu iz mostarskoga HNK-a, obično jamac za jednu kazališnu poslasticu pred kojom je bogat i dug scenski život. Utjelovljujući par koji prolazi kroz promjenjivu ćud ljubavi, dvoje glumaca ispisuju razigranu kazališnu odu kako bi pokazali svu raskoš svog nedvojbenog glumačkog dara.

Putujući kroz četiri kazališna žanra oni traže, dodaju, odgovor na pitanja što je ljubav, kako nastaje, kako se manifestira i može li potrajati ili će pod teretom vremena i navika izblijedjeti.

U sinergiji iznimnog glumačkog potencijala, žanrovske i stilske raznovrsnosti, tekst obećava predstavu u kojoj će uživati sve generacije, napajajući se novim scenskim uobličavanjima s nepresušnog vrela ljubavi, navodi se u priopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.