Kultura

U martu

Na sceni JU CKM predstave “Međuigre 0-24” i “Čorba od kanarinca”

05/03/2021

Osnovna ideja predstave "Međuigre 0-24", u galopu civilizacije i poplave kapitalizma, je da čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva

Na sceni JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo u martu će biti odigrane dvije predstave – “Međuigre 0-24” Zijaha Sokolovića i “Čorba od kanarinca”.

Predstava “Međuigre 0-24”, koja će biti izvedena 12. marta, sastavljena je od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave.

– Osnovna ideja predstave “Međuigre 0-24”, u galopu civilizacije i poplave kapitalizma, je da čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir. Sad nije vrijeme…sad nije vrijeme…sad je kasno – riječi su Zijaha Sokolovića.

Također, u predstavi “Čorba od kanarinca”, koja će biti izvedena 20. marta, glumci Sanela Pepeljak i Sead Pandur igraju priču o ljubavi, dinamičnu komediju ali i nježnu monodramu spojenu u jedno, maštajući i preispitujući svoje emocije.

Kroz taj komad prožet je strah od budućnosti i neizvjesnosti koju ona nosi – šta brak danas znači, da li je to smisao života za žene ili kraj zabave za muškarce, te da li je ljubav dovoljan razlog da se podijeli u dvoje.

Kako je iz JU CKM-a najavljeno, predstave će biti izvedene uz poštivanje svih epidemioloških mjera sigurnosti, a karte se mogu rezervisati putem web stranice www.centarkulture.ba, oficijalne Facebook stranice ili pozivom na tel.033-232-595/ 232-594.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.