Kultura

Sarajevo

Na sceni Narodnog pozorišta za 8. mart baletno veče

04/03/2021

Na programu će se naći numere iz poznatih baleta "Carmen", "Krcko Oraščić", "Uspavana ljepotica"

Dramska predstava “O medvjedima i ljudima” autora i režisera Saše Anočića, koja govori o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našima najbližima, bit će izvedena u subotu, 6. marta na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.

– Svi likovi su kroz život stekli neko “oštećenje”. To “oštećenje” ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda. Ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju “medvjedi” – pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo – ističe se u saopćenju NPS.

U predstavi igraju: Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić, Isa Seksan, muzičari Adnan Cico i Mirza Balić.

U ponedjeljak, 8. marta povodom Međunarodnog dana žena publika će imati priliku uživati u sadržajnoj baletnoj večeri “U ime ruže” u izvedbi solista i ansambla Baleta NPS. Na programu će se naći numere iz poznatih baleta “Carmen”, “Krcko Oraščić”, “Uspavana ljepotica” a večer će biti upotpunjeno izvedbom baleta “Buđenje” u koreografiji Belme Čečo Bakrač rađenom na muziku Tonija Toplana.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.