Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon dužeg vremena

Na sceni SARTR-a predstava “Svu moju ljubav” u režiji Zijaha Sokolovića

svu moju ljubav zijah sokolovic

Pisac Mauvignier na zanimljiv način uspijeva da istraži putanju ljubavi i porodičnih odnosa, svjestan da su nam ponekad za to “istraživanje” potrebni i oni koji nisu više fizički prisutni

Na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR 26. oktobra publika će nakon dužeg vremena moći pogledati predstavu “Svu moju ljubav” koju je po tekstu Laurenta Mauvigniera režirao Zijah Sokolović.

“Svu moju ljubav” je tekst u kojem likovi postaju žrtve vlastite prošlosti i sjećanja. Obilježeni tragičnim događajem i deset godina nakon njega “sva njihova ljubav” je usmjerena na potiskivanje/oživljavanje sjećanja.

Pisac Mauvignier na zanimljiv način uspijeva da istraži putanju ljubavi i porodičnih odnosa, svjestan da su nam ponekad za to “istraživanje” potrebni i oni koji nisu više fizički prisutni.

Na Festivalu Glumca BiH 2020. godine, za uloge u ovoj predstavi nagrađene su Selma Alispahić za najbolju žensku glumicu i Džana Džanić za najbolju mladu glumicu.

U predstavi igraju Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur, Davor Sabo i Dženana Džanić. Autorski tim, pored reditelja i glumaca čine, dramaturginja Nejra Babić, scenografkinja i kostimografkinja Adisa Vatreš Selimović, autor muzike Nedim Zlatar i fotograf Dženat Dreković, saopćeno je iz SARTR-a.