Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Na Vranduku počinje šesta Likovna kolonija “Stara Bosna”

25/08/2017

Bosanska zajednica kulture “Preporod” Zenica u srednjovjekovnom ambijentu kraljevskog grada Vranduka organizirat će danas 6. likovnu koloniju pod nazivom “Stara Bosna”, koja će trajati do nedelje, 27. augusta.

– Na ovoj likovnoj koloniji predstaviti će se umjetnici iz Zenice, Vareša, Žepča, Zavidovića i Travnika, a cilj organiziranja ove manifestacije je da se pobudi interes za hiljadugodišnjom historijom Bosne i Hercegovine i da umjetnici kroz svoja djela prikažu našu historiju i tradiciju – kazala je predsjednica BZK “Preporod” Zenica Amna Sofić.

Svake godine na koloniji učestvuju i učenici srednjih škola, a ove godine gosti su učenici srednje škole iz Travnika, koji će imati priliku da uče od starijih kolega slikara.

Radovi sa likovne kolonije “Stara Bosna” naknadno će biti prezentirani javnosti na nekoj od brojnih izložbi BKZ “Preporoda”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.