Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nagrađena predstava “Pustolovine Boleta Komete”

pustolovine-boleta-komete

“Pustolovine Boleta Komete”, nagrađivana predstava Nevid teatra iz Banje Luke, nastupit će u revijalnom programu jubilarnog 30-tog festivala “Barski ljetopis”, koji se održava u Baru u Crnoj Gori od 16. juna do 20. augusta.

Riječ je o tradicionalnom festivalu koji već tri decenije promoviše kulturu i umjetničke vrijednosti i do danas je ugostio i predstavio brojne umjetnike iz regiona i inostranstva.

“Bole Kometa” na svom čudesnom putovanju imat će čast da predstavlja Banju Luku i Bosnu i Hercegovinu na toj manifestaciji 10. jula na Ljetnoj pozornici.

Ova animirana bajka za djecu i odrasle koja predstavlja neobični i kreativni autorski projekat Marka Dukića do sada je odigrana 33 puta u zemlji i inostranstvu, a učestovovala je na 17. Međunarodnom Naj, naj, naj festivalu u Zagrebu, 56. Internacionalnom teatarskom festivalu Mali MESS u Sarajevu, 22. Susretima pozorišta lutaka u Bugojnu i 22. Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci gdje je osvojila i dvije nagrade za najbolju predstavu, nagradu dječijeg i stručnog žirija festivala.

Nagrađena je i Zlatnom Žar pticom u Zagrebu za ukupan umjetnički utisak sa naglaskom na kreativnu i inovativnu animaciju koju je osvojio tvorac “Boleta Komete”, Marko Dukić.

Predstava je uvrštena i u takmičarski program 18. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu “Lut Fest” i bit će izvedena 4. oktobra u Istočnom Sarajevu. U takmičarskom programu festivala učestvovat će 11 pozorišta iz BiH, Srbije, Slovenije, Njemačke, Estonije i Egipta, saopćeno je iz Nevid teatra.