Kultura

"Orašar"

Najizvođenija baletna predstava na pozornici HNK-a Mostar

18/02/2020

Predstava je namijenjena i djeci i odraslima, a svi će u njoj moći pronaći nešto za sebe ako je budu gledali otvorenih očiju i srca, priopćili su iz HNK-a Mostar

“Orašar”, djelo ruskog skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog, najizvođeniji je balet na svijetu, a mostarska publika ima priliku pogledati ga prvi put u svom gradu.

Na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru, 22. i 23. februara u 19 sati, svi zaljubljenici u baletnu umjetnost imat će priliku pogledati ovaj baletni spektakl u izvedbi učenika Glazbene škole Ljubuški i balerina Športskog plesnog kluba Zrinjski.

Predstava je namijenjena i djeci i odraslima, a svi će u njoj moći pronaći nešto za sebe ako je budu gledali otvorenih očiju i srca, priopćili su iz HNK-a Mostar.

Priča o Orašaru prati znatiželjnu djevojčicu Klaru i njenog brata Fritza koji uz pomoć svog voljenog ujaka, genijalnog izumitelja Drosselmeyera, upoznaju neočekivane, fantastične likove i svjetove. On im za Božić daruje drvenu igračku koja služi za razbijanje oraha, naizgled neživog Orašara, a time počinje uzbudljiva priča koja nas uči o prijateljstvu, ljubavi, opraštanju, slobodi mašte te veličanstvenom ljudskom umu za koji ne postoje prepreke ni granice, navodi se u priopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.