Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

duhovita tragikomedija

Nakon Pala “Hor bečkih dječaka” u subotu u Istočnom Sarajevu

Пале – култура

Sva tri lika dolaze do zaključka da je potrebna druga vrsta promjene, a ne samo promjena mjesta življenja

Glumci Dragan Petrović Pele, Slobodan Ninković i Irfan Mensur večeras su na Palama odigrali predstavu “Hor bečkih dječaka” u produkciji “Jugoarta” iz Beograda.

Glumac Slobodan Ninković rekao je da riječ o tragikomičnoj sudbini trojice mladića koji pokušavaju da nađu rješenje za svoje probleme.

“To je duhovita tragikomedija o našem mentalitetu i ljudima u Beču koji sanjaju bolju budućnost, a bore se za sadašnjost i preživljavanje. Njih trojica nadaju se da će im to uspjeti, ali shvataju na kraju da nije problem u mjestu nego u njima samima”, izjavio je Ninković i dodao da je predstava izvedena 89 puta.

Ninković je rekao da on glumi Džonija, čovjeka koji drugima obećava bolji život u Beču, organizuje im smještaj i to u podrumu, kao i poslove koje Austrijanci ne žele da rade.

On je objasnio da sva tri lika dolaze do zaključka da je potrebna druga vrsta promjene, a ne samo promjena mjesta življenja.

Ninković je istakao da će predstava “Hor bečkih dječaka” sutra biti izvedena u okviru takmičarskog dijela 23. Međunarodnog festivala malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu, te izrazio nadu da će publika uživati.

Predstava, koja je odigrana u Kulturnom centru Pale, rađena je po tekstu Miroljuba Nedovića, a u režiji Irfana Mensura.