mostarsko ljeto

Nakon šest godina istaknuti slikar Adin Hebib ponovo pred mostarskom publikom

Adin Hebib izlozba (1)

Atmosferu događaja obogatio je gudački trio “SA Sinfonietta” koji je svirao u sastavu Tamara Arsovski, violina, zatim Alma Dizdar, violina i Belma Alić, violončelo

U Centru za kulturu Mostar u nedjelju navečer je u okviru međunarodne kulturno-turističke manifestacije “Mostarsko ljeto 2022” otvorena izložba slika i unikatnog nakita pod nazivom “Mostaru i Mostu s poštovanjem i ljubavlju”, autora Adina i Mije Hebib.

Izložbu je otvorenom proglasio gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, priopćeno je u ponedjeljak iz Grada Mostara.

– Najteže je u svom gradu, a ujedno i najljepše. Ja sam rođeni Mostarac. Meni ovdje nikad nije vruće, ta toplina me čini još sretnijim. Odmah poslije toga je Sarajevo, grad u kojem živim i kojem sam puno dužan u životu, za gostoprimstvo i za sve što mi je Sarajevo kao grad pružilo. Potom sam u Tuzli, to je ovaj cijeli projekt. Iz Tuzle smo u muzeju grada Pule, a onda su u projektu Jordan i Katar – istaknuo je Hebib.

U ime organizacijskog odbora “Mostarskog ljeta” nazočnima se obratio direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić, a otvaranju izložbe nazočio je i ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNK-a Rašid Hadžović koji kontinuirano pruža podršku realizaciji manifestacije “Mostarsko ljeto”.

Atmosferu događaja obogatio je gudački trio “SA Sinfonietta” koji je svirao u sastavu Tamara Arsovski, violina, zatim Alma Dizdar, violina i Belma Alić, violončelo.

Akademski slikar Adin Hebib istaknuti je umjetnik svjetskog glasa. Dobitnik je brojnih europskih nagrada za grafički dizajn, kao i niza drugih stručnih nagrada i priznanja. Priredio je više od 40 samostalnih izložbi, a njegova djela se nalaze širom svijeta i krase prestižne svjetske galerije, kao i domove nekih od najutjecajnijih državnika Europe, Azije i Amerike. Nakon šest godina, Hebib je ponovo pred mostarskom publikom, poručili su iz Grada Mostara.