Sarajevo

Napretkov božićni koncert donosi dašak čarolije Božića iz cijelog svijeta

Napretkov božićni koncert

Ulaznice za taj izuzetni umjetnički događaj su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta, a sav prikupljeni novac ide u Napretkov fond za stipendiranje “Ivo Andrić-Vladimir Prelog”

Napretkov svečani božićni koncert i ove će godine, već tradicionalno, upotpuniti prazničnu atmosferu u Sarajevu, a svi poklonici muzičke umjetnosti uživat će 18. decembra u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Na programu će se u prvom dijelu koncerta naći biseri iz riznice operne literature domaćih i inozemnih skladatelja poput Gotovčeve “Mile Gojsalić”, Tijardovićeve “Male Floramye”, Verdijeva “Otella”, Donizzetijeva “Don Pasqualea”, Puccinijeve “Turandot” i “Tosce”.

Drugi dio će predstavljati svojevrsnu božićnu razglednicu gdje će publika imati priliku čuti najljepše božićne pjesme, koje će donijeti dašak čarolije i radosti Božića iz cijeloga svijeta, a u izvedbi prvaka solista zagrebačke Opere, sopranistice Ivane Lazar i tenora Stjepana Franetovića, zatim istaknute bh. sopranistice Vedrane Šimić uz orkestar Sarajevske filharmonije pod ravnanjem dirigentice Nade Matošević-Orešković.

Ulaznice za taj izuzetni umjetnički događaj su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta, a sav prikupljeni novac ide u Napretkov fond za stipendiranje “Ivo Andrić-Vladimir Prelog”, saopćeno je iz HKD “Napredak”.