Kultura

Sarajevo

Napretkov svečani božićni koncert 15. decembra u Narodnom pozorištu

14/12/2021

Zbog ograničenog broja mjesta potvrditi svoj dolazak na broj telefona 033 668 512 ili e-mail: info@hkdnapredak.com

Središnji događaj tradicionalne manifestacije Napretkovi božićni dani 2021. je Napretkov svečani božićni koncert koji će biti upriličen u srijedu, 15. decembra u velebnom Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Na koncertu će nastupiti Sarajevska filharmonija, Kristina Kolar, sopran i hrvatska nacionalna operna prvakinja, ali i ovogodišnja dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta za najbolje umjetničko ostvarenje u operi u ženskoj ulozi, te Robert Kolar, bariton i prvak Opere HNK I. pl. Zajc u Rijeci, a sve pod dirigentskom palicom maestra Roberta Homena.

Bit će izvedene neke od najljepših uvertira, arija i dueta iz pera skladatelja poput Giuseppea Verdija, Pietra Mascagnija, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Gioacchina Rossinija kao i predivni aranžmani božićnih pjesama poput “O holy night” i “White Christmas”, ali i brojne druge, koje će zasigurno priuštiti svim nazočnima predivnu noć i probuditi sve one lijepe emocije kojima idemo u susret najsvjetlijem i najsvetijem katoličkom blagdanu Božiću, navodi se u saopćenju “Napretka”.

– Cijenjena publika koja bude nazočila koncertu treba predočiti potvrdu o cijepljenju, potvrdu o preboljenju bolesti COVID-19 u proteklih šest mjeseci ili negativni antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati, ali i zbog ograničenog broja mjesta potvrditi svoj dolazak na broj telefona 033 668 512 ili e-mail: info@hkdnapredak.com – navodi se u saopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.