u galeriji crkve Svetog Ante

“Napretkovi” uskrsni dani – Otvorena izložba slika u Sarajevu

napredak

Više od 30 stvaralaca je izložilo četrdesetak djela u svim tehnikama za ovu priliku koja se, uz tradicionalne božićne izložbe, odavno svrstava u red najznačanijih kulturnih događaja u gradu, kako je rekao moderator na ceremoniji Miroslav Pilj

Tradicionalna uskrsna izložba slika čiji su autori članovi likovne udruge Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ otvorena je večeras u Sarajevu u galeriji crkve Svetog Ante na Bistriku.

Tim događajem su počeli ovogodišnji „Napretkovi“ uskrsni dani.

Više od 30 stvaralaca je izložilo četrdesetak djela u svim tehnikama za ovu priliku koja se, uz tradicionalne božićne izložbe, odavno svrstava u red najznačanijih kulturnih događaja u gradu, kako je rekao moderator na ceremoniji Miroslav Pilj.

Izložbu je otvorio najmlađi član „Napretkove“ Udruge likovnih umjetnika Tomas Perić, na njegov rođendan, što su brojne zvanice posebno pozdravile, a Pilj najavio da će postavka trajati do 10. maja, možda i duže.

– Umjetnost je čaroban svijet koji neprimjetno, lagano oplemenjuje – rekla je akademska slikarica Ivana Ribičić.

Izložbu je ona nazvala bogatstvom stilskih izraza, istinskim likovnim užitkom i svojevrsnim dokazom o neiscrpnosti i neuvjetovanosti likovnog stvaranja.

– Jedna slika govori više od hiljadu riječi – zaključio je na ceremoniji otvorenja Miroslav Pilj i čestitao Uskrs svima koji obilježavaju taj veliki kršćanski blagdan.