Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijera

Narodno pozorište Mostar izvelo premijeru predstave ‘To’

to-predstava

U predstavi glume Saša Oručević, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi, Goran Lozo, Ajla Hamzić, Šerif Aljić, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac i Amela Kreso

Ansambl Narodnog pozorišta Mostar u petak je premijerno izveo predstavu “To” Alije Isakovića, u režiji Ivana Lea Leme. Riječ je o predstavi koja se nakon 40 godina vraća na scenu mostarske teatarske kuće.

Radnja predstave odvija se tijekom talačke krize, u jednoj kafani ili krčmi na periferiju grada, u kojoj se nađu, kao u nekom socijalnom agregatu, polusvijet ljudi koji su na društvenoj ljestvici nisko strukturirani, tramvajdžija, nosač, pjevačica, konobar i protagonisti, tzv. općenito nazvani gost i brat, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

U predstavi glume Saša Oručević, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi, Goran Lozo, Ajla Hamzić, Šerif Aljić, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac i Amela Kreso.

Scenografiju predstave potpisuje Vesna Režić, kostimografiju Mirjana Zagorec, a muziku Zvonimir Dusper Dus.

Nakon sinoćnje izvedbe prvak drame Narodnog pozorišta Mostar Šerif Aljić ispraćen je u zasluženu mirovinu. Aljića je publika nagradila dugotrajnim aplauzom i ovacijama što pokazuje koliki trag je svojim radom i djelovanjem ostavio na mostarsku publiku.

Prva repriza predstave “To” na rasporedu je već večeras od 20 sati na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar.