Kultura

"Šta ćemo sad?"

Narodno pozorište Mostar otvara vrata publici

19/06/2020

U skladu s preporukama za rad pozorišta koje je izdao Zavod za javno zdravstvo FBiH, bit će poduzete sve mjere prevencije i zaštite, te će u okviru toga biti osiguran adekvatan razmak između publike u sali

Nakon više od tri mjeseca stanke ljubitelji pozorišne umjetnosti imat će priliku u petak, 26. juna, na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar uživo pogledati predstavu “Šta ćemo sad?” Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića.

Proteklih dana stručni tim Zavoda za javno zdravstvo HNK-a obavio je detaljnu dezinfekciju svih prostorija Narodnog pozorišta Mostar kako bi igranje i gledanje predstava bilo ugodno i sigurno kako za publiku tako i za glumce.

U skladu s preporukama za rad pozorišta koje je izdao Zavod za javno zdravstvo FBiH, bit će poduzete sve mjere prevencije i zaštite, te će u okviru toga biti osiguran adekvatan razmak između publike u sali. Na svim ulazima u pozorište bit će postavljena odgovarajuća sredstva za dezinfekciju te dezinfekcijska barijera za obuću, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

“Šta ćemo sad?” je moderna, aktuelna komedija koja koincidira s vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini.

Sam reditelj je na zanimljiv način okarakterizirao predstavu, kazavši kako je “Šta ćemo sad?” poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike – “znaš ono, pjevaš, a plačeš”.

Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: “Jesmo li mi sami postali vic?”.

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.