Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sadržajan decembar

Narodno pozorište Sarajevo nastavlja s gostovanjima u BiH i zemljama regije

Narodno pozoriste by Dzenat Drekovic nps

Narodno pozorište Sarajevo istrajava u ispunjenju cilja da, kao centralna pozorišna kuća u BiH, pozorište približi i građankama manjih bh. gradova, ali i da internacionalizira saradnju s drugim državama i drugim pozorišnim kućama

Ansambl drame Narodnog pozorišta Sarajevo sutra će s predstavom “Ožalošćena porodica“ gostovati na sceni Javne ustanove “Centar za kulturu” Goražde.

Narodno pozorište Sarajevo istrajava u ispunjenju cilja da, kao centralna pozorišna kuća u BiH, pozorište približi i građankama manjih bh. gradova, ali i da internacionalizira saradnju s drugim državama i drugim pozorišnim kućama.

Također, dramska predstava “To nikad nigdje nije bilo” Narodnog pozorišta Sarajevo će u subotu, 11. decembra, biti izvedena na Tuzlanskim pozorišnim danima.

Tri dana kasnije, 14. decembra, u Somboru će biti izvedena dramska predstava “Kralj Lear” koju Narodno pozorište Sarajevo realizuje u koprodukciji s Festivalom Mess.

Posljednje decembarsko gostovanje bit će ostvareno u Visokom, a publika će moći uživati u dramskoj predstavi “Balkanski špijun u Sarajevu”. Gostovanje je planirano za petak, 17. decembar, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.