21. marta prva predstava

Narodno pozorište Sarajevo: Predstave putem Youtubea

corona mart VELIKI IZLOG 3

Narodno pozorište Sarajevo 21. marta počinje sa emitovanjem predstava putem svog YouTube kanala

Narodno pozorište Sarajevo, koje je zbog novonastale situacije bilo prisiljeno prekinuti prikazivanje predstava pred publikom, počinje sa emitovanjem svojih predstava putem YouTube kanala na OVOM LINKU.

Prva predstava na našem repertoaru putem live streama je opera “Hasanaginica” kompozitora Asima Horozića, rađena prema libretu Nijaza Alispahića, u režiji Sulejmana Kupusovića – 21. marta 2020. u 19:30 sati.

Da podsjetimo publiku, Narodno pozorište Sarajevo je 18. marta ove godine jubilarno obilježilo 20 godina od premijerne izvedbe opere “Hasanaginica”.

Već 23. marta u 19:30 sati, slijedi arhivski snimak drame “Balada o Omeru i Merimi” prema tekstu Ferida Sokolovića, a u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

Balet Petra Iljiča Čajkovskog – “Uspavana ljepotica” u koreografiji Dinka Bogdanića na repertoaru je 25. marta. Predstavu ćemo emitovati u 19:30 sati, a u istom terminu 27. marta slijedi komedija “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” autora Almira Imširevića, prema motivima drame Jurislava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji Admira Glamočaka.

Našu dragu publiku ovim putem obavještavamo da ćemo repertoar naših predstava za live stream objavljivati sedmično.

Link kojim će se moći pristupiti gledanju predstave će biti podijeljen na zvaničnim stranicama NPS, na Facebooku, Instagramu i web stranici www.nps.ba, stoji u aopštenju Narodnog pozorišta Sarajevo.