Kultura

u režiji Nine Kleflin

Narodno pozorište Tuzla u 2021. godinu ulazi sa komedijom “Čisto ludilo”

25/01/2021

"Ludilo" počinje u jednom atipičnom lokalnom frizerskom salonu s atipičnim frizerima i mušterijama kada saznaju da je čuvena pijanistica na spratu iznad misteriozno ubijena

Predstava “Čisto ludilo” u režiji Nine Kleflin bit će izvedena na sceni Narodnog pozorišta Tuzla u dva termina, četvrtak i petak 28. i 29. januara.

“Ludilo” počinje u jednom atipičnom lokalnom frizerskom salonu s atipičnim frizerima i mušterijama kada saznaju da je čuvena pijanistica na spratu iznad misteriozno ubijena.

Likovi u predstavi, zajedno i interaktivno sa publikom, prolaze kroz tragove, dokaze i pretpostavke o tome ko je zapravo ubica.

Ova predstava Paula Portnera je upisana u Ginisovu knjigu rekorda zbog broja izvođenja u svijetu.

Za tuzlansku verziju, režiju potpisuje Nina Kleflin, koja je u Narodnom pozorištu Tuzla režirala sedam predstava.

Kleflin za predstavu kaže da je “urnebesni komad i premetaljka u kojoj se na zanimljiv, duhovit i nadasve inteligentan način raspravlja o tome ko je ubio čuvenu pijanisticu Izabelu”.

Potencijalne ubice su: pretjerano komični, ali i stereotipični homoseksualac frizer (Midhat Kušljugić), frizerka čiji su motivi za bilo koju njenu radnju ionako upitni (Jasmina Dedić), poslovni čovjek koji se zadesio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme (Edis Žilić) ili stalna mušterija – uvažena gospođa više klase (Elvira Aljukić).

U predstavi pored navedenih igraju još Nedim Malkočević i Hasan Sušić kao inspektori koji će razriješiti situaciju.

Predstave se izvode u skladu sa epidemiološkim mjerama uz mjerenje temperature na ulazu, dezinfekciju ruku, ograničen broj publike i obaveznu distanicu, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Tuzla.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.