Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zenica

“Naš most” pokreće ‘kreativni štab’ za informiranje i zabavu u pandemiji

kreativni

Serijal će biti realiziran putem live stream videa, koji će biti emitovani na Facebook stranici Naš most Zenica

Udruženje ‘Naš most’ Zenica najavio je seriju live uradaka tzv. kreativni štab, a kroz umjetnost, kulturu i dijalog informisat će i zabaviti publiku.

– Serija live video uradaka započinje u četvrtak, 1. aprila u 17.00 sati, kreativnom radionicom ‘Encaustic uskršnja jaja’. Radionicu će održati predsjednica Udruženja ‘Naš most’ Zenica Zdena Šarić, prepoznatljiva po umjetninama rađenim encaustic tehnikom – navodi se.

Kako dodaju, farbanje jaja encaustic tehnikom radi se zagrijavajućim predmetima kao što su lemilica ili pegla i pigmentiranim voskom.

Serijal će biti realiziran putem live stream videa, koji će biti emitovani na Facebook stranici Naš most Zenica. Zamišljen je kao način prevazilaženja stanja koja mogu izazvati osjećaj bespomoćnosti i beznađa, a uzrokovani su negativnim vijestima poput onih o pandemiji, porastu broja oboljelih, nasilju i prirodnim katastrofama.

Udruženje ‘Naš most’ Zenica kroz umjetnost i kulturu promiče socijalnu inkluziju ranjivih grupa, fokusirajući se na starije osobe, žene i osobe s invaliditetom.