Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavlja se Festival autorske poetike u zajednici Nove nade

yunuz emre institut

U okviru 42. mostarskoga teatarskoga festivala – Festivala autorske poetike u zajednici Nove nade, u Institutu Yunuz Emre u Mostaru danas u 11 sati bit će upriličen performans mladih “Ašik Mostar”.

Program se nastavlja u 12 sati u Vladičanskom dvoru, gdje će Omma teatar iz Grčke izvesti predstavu “Ascetica” Nikosa Kozantzakisa, a nakon predstave planirano je prikazivanje dokumentarnog filma “Stvarnost nije ništa više od himere podvrgnute našoj želji i našoj patnji”.

Također, u podne će na Memorijalnoj sceni 2532 Forum BuJaMo mladih Bugojna, Jajca i Mostara, izvesti forum predstavu o podjelama.

Za 16 sati, u Američkom kutku (Gimnazija Mostar), predviđena je kazališna radionica – Social community tehatre workshop for young theatre artists by Alberto Pagliarino.

Navečer u 20 sati na Memorijalnoj sceni 2532, DIS pozorište mladih Banja Luka izvest će dramu apsurda “Paradigma”, po motivima teksta “Na pučini” (Slavomir Mrožek), dramaturga Ognjena Bogdanovića.

U OKC-u Abrašević, u 22 sata, Bramar Theatra iz Poljske izvest će predstavu “Ghost Dance”.

Festivala autorske poetike u zajednici Nove nade, koji je počeo 2. rujna, nastao je u okviru projekta Caravan Next – Gradovi koje pokreće umjetnost, a sufinancira ga Europska unija.