Kultura

februar i mart

“Neki novi početak” u mostarskom Centru za kulturu

28/01/2020

"Trebao mi je neki novi početak" ciklus je od sedam izložbi na kojima će se predstaviti ukupno osam slikara amatera. Različiti su motivi na njihovim slikama, od pejzaža, portreta, crteža s tehnikama akrilika, akvarela, ulja na platnu, kolaža, mozaika

“Trebao mi je neki novi početak” naziv je projekta Centra za kulturu Mostar u sklopu kojeg će se februaru i martu predstaviti slikari amateri, osobe koje se slikarstvom bave iz ljubavi, ali samo kao hobijem.

Nisu to profesionalci, akademski slikari koji su do sada imali brojne izložbe u zemlji i inostranstvu. To su zaljubljenici u slikarstvo koji su odlučili da ono o čemu maštaju, i što u svojoj intimi pretvaraju u stvarnost, predstave i nama. Nekima od njih je trebalo puno vremena da prikupe hrabrost, da se odvaže, navode organizatori.

“Trebao mi je neki novi početak” ciklus je od sedam izložbi na kojima će se predstaviti ukupno osam slikara amatera. Različiti su motivi na njihovim slikama, od pejzaža, portreta, crteža s tehnikama akrilika, akvarela, ulja na platnu, kolaža, mozaika.

Prva će se mostarskoj publici predstaviti Sabina Dumpor (4.2.), zatim slijede Azra Hamzić (11.2.), Emir Kevelj (18.2.), Sanela Kamerić Demirović (25.2).

Ciklus koji počinje u veljači nastavlja se kroz ožujak zajedničkim predstavljanjem Ane Šantić i Mire Burić (5.3.), a nakon njih svoje radove će izložiti Altijana Tana Bećirovič (12.3.) i Begzada Kadić (19.3.).

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.