Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Quo Vadis, Aida?”

Nelson i Field iščekuju Oscara i nagrade BAFTA-e za film Jasmile Žbanić

Screenshot_20210409-132916_Facebook

Ambasadori su poručili da samo prihvatanje istine može dovesti do pomirenja, a Nelson je dodao da se nada kako je april mjesec kada će Oscar ići u Bosnu i Hercegovinu

Ambasador SAD u BiH i Velike Britanije Eric Nelson i Matthew Field snimili su video kojim Jasmili Žbanić, njenom suprugu Damiru i cijeloj ekipi filma “Quo Vadis, Aida?” čestitaju na uspjehu iščekujući dodjelu nagrada BAFTA i Oscar.

“Danas smo ovdje jer slavimo uspjeh bh. rediteljice Jasmile Žbanić, producenta Damira Ibrahimovića i njihove fantastične ekipe Quo Vadis, Aida. Film i rediteljica nominirane su i za dvije prestižne nagrade BAFTA-e najbolji film i nabolja režija”, kazao je Filed.

“Jako sam sretan što ovaj važan film svaki dan privlači sve više pažnje. Kao što je sama Jasmila rekla ovo nije film o “krivici ili osveti”. Namjera mu je da očuva sjećanje na ovaj važan i tragičan događaja i da podstakne razgovor o pomirenju”, kazao je Nelson.

Ambasadori su poručili da samo prihvatanje istine može dovesti do pomirenja, a Nelson je dodao da se nada kako je april mjesec kada će Oscar ići u Bosnu i Hercegovinu.