Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvo učešće

Nevid teatar u takmičarskom programu 5. Festivala dječije umjetnosti u Sarajevu

unnamed (11)

Predstava Nevid teatra ČUDESNI KONTINENTI biće izvedena u nedjelju, 05. maja u 11 časova u Pozorištu mladih Sarajevo na maloj sceni “Sead Bejtović”

Interaktivna-obrazovna predstava za djecu uzrasta od tri do devet godina, “Čudesni kontinenti”, autora teksta i reditelja Marka Dukića u produkciji Nevid teatra iz Banjaluke biće izvedena u okviru takmičarskog programa 5. Festivala dječije umjetnosti koji će biti održan od 03. do 07. maja 2019. godine u Sarajevu.

U ovom periodu, svaki dan u Pozorištu mladih Sarajevo, biće prikazane najbolje pozorišne predstave iz regije, dok će jedan dio festivala biti održan u KSC-u Kakanj.

Pored predstave Nevid teatra ČUDESNI KONTINENTI, predstave koje će biti odigrane u takmičarskom programu su: JEŽIĆ JOŽO, Pozorište za decu Kragujevac, PINNOCHIO, Zagrebačko kazalište lutaka, PRVA PRIČA, Točka na i iz Zagreba, AVANTURE MALOGA JUJU, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, DJEVOJČICA SA ŠIBICAMA, Mini teatar iz Ljubljane, ZAČARANI GRAD, Pozorište lutaka Niš, BAJKA O IZGUBLJENOM VREMENU, Pozorište lutaka Mostar, PEPELJUGA, GKJI Vinkovci i GKBM Osijek, JAGOR, KKD “Ivana Brlić Mažuranić” iz Slavonskog Broda.

Odabrane predstave takmičiće se u kategorijima: najbolja predstava, reditelj, glumac/ica, najbolji dramski tekst. Pored ovih nagrada biće dodijeljena i nagrada publike za najbolju predstavu.

Predstava Nevid teatra ČUDESNI KONTINENTI biće izvedena u nedjelju, 05. maja u 11 časova u Pozorištu mladih Sarajevo na maloj sceni “Sead Bejtović”.

Dio 5. Festivala dječije umjetnosti biće održan i u BKC-u, gdje će najmlađi imati priliku učestovati u Centru radionica, marketa, igre i zabave. Pored toga, djeca će imati priliku da gledaju i dječije predstave koje će biti izvođene u Centru kulture i mladih Jelićeva: LJEPOTICA I ZVIJER, Dramska grupa “Sedma”, Sedma osnovna škola Blažuj-Ilidža“, MALI PRINC, Udruženje za edukaciju djece ”Pričalice”, NAJBOGATIJI VRABAC NA SVIJETU, OŠ Katolički školski centar Sv. Josip, MALI MASLAČAK, JU Centar kulture i mladih Općine Centar.

Ovo je prvo učešće Nevid teatra u takmičarskom programu 5. FEDU-a, a pored Sarajeva, interaktivnu-obrazovnu predstavu ČUDESNI KONTINENTI moći će pogledati i mališani iz Bačke Palanke u okviru takmičarskog programa 25. Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade koji će biti održan od 22. do 25. avgusta.