Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Režirao Alban Ukaj

“Nigdje nikog nemam” na sceni Sarajevskog Ratnog Teatra

6

„Nigdje nikog nemam“, u režiji Albana Ukaja,  20. januara na sceni Sarajevskog Ratnog Teatra

Predstava „Nigdje nikog nemam“ po tekstu Edwarda Bonda, u režiji Albana Ukaja, bit će izvedena na sceni Sarajevskog Ratnog Teatra 20 januara u 20h.

U predstavi učestvuju glumica i glumci Snežana Bogićević, Jasenko Pašić i Alban Ukaj kao i muzički dvojac Basheskia & Edward EQ.

Radnja drame postavljena je u postapokaliptično društvo gdje su emocije, sjećanja i empatija zabranjene.

“Verujem da je i Edward Bond u strepnji za bolju budućnost pisao ovaj Orvelovski komad. Pisao ga je da upozori svoje gledaoce šta ih čeka ako se opuste i prepuste svoju volju nekom diktatoru, jer diktatura je način života i to je i vjera i škola i porodica i umjetnost i znanje i zdravlje i vojska… I šta sve ne! Diktatura je diktatura u svemu!”

Toga se plašio Bond kada je ovo djelo pisao i pokušao da nas upozori da se ne damo zavesti slatkim pričama nego da se uzdamo u svoj sistem zaključivanja i da ga što više usavršavamo. Govori se o strahu malograđana, govori se o bolesti odnosa u kući i porodici, o bolesti odnosa u muško-ženskoj komunikaciji, o strahu pred autoritetom koji krnji svaki korak ka komunikaciji” – rekao je Ukaj

Predstava je realizovana u produkciji KONTAKT-a i Sarajevskog Ratnog Teatra.

Rezervacija ulaznica na broj telefona 033 664 070 od 10h do 16h radnim danima i 061 022 874 od 16h i subotom. Broj ulaznica je ograničen zbog poštivanja epidemioloških mjera.