Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

“Niti jedna žena nevidljiva”: U Konjicu upriličena revija nakita (VIDEO)

03/03/2017

Revija nakita “Niti jedna žena nevidljiva” upriličena je sinoć u restoranu ‘Neretva’ u Konjicu.

Reviju je organiziralo udruženje za pomoć i edukaciju ‘Žena za ženu’ iz Konjica, s ciljem promocije prave vrijednosti žene.

Dina Alić, predsjednica skupštine toga udruženja, kazala je u izjavi za Fenu kako surevijom željele pokazati da nakit koje žene nose ima vrijednost tek onda kada se nađe na određenoj ženi.

– Napravili smo simbiozu nakit i žene gdje svaka žena priča svoju priču kroz ogrlicu i nakit koji nosi, a na kraju revije, svaka žena predstavila se ogrlicom i njenim imenom. Na taj način smo na kraju revije dobili ogrlicu koja se zove ‘pobjednica’ za ženu koja je pobijedila karcinom. Na reviji sudjeluju žene i djevojčice od 7 do 77 godina. Također, predstavljena je i ogrlica ‘Mudrost i sultani’, koju je nosila jedna žena sa bogatim životim iskustvom u poznoj životnoj dobi – kazala je Alić.

Istaknula je kako je njihov cilj ustvari predstaviti pravu vrijednost i pravi kvalitet žene.

– Ova revija je svojevrsni krik i vapaj, i šalje poruku “Mi smo protiv standardizacije ženske ljepote”. Na reviji su predstavljene žene koje ne spadaju u modne trendove po svom fizičkom izgledu, ali spadaju u visoke društvene kvalitete, jer su postigle nešto u svom životu i što su sa margine, na kojoj su se našle, uspjele se izdići, te ostvariti zavidne rezultate u društvenom životu – kazala je Alić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.